Door Petra ’t Hoen op 16 juli 2015

Internetenquête prijsverhoging Arriva voor scholieren leidt tot brandbrief PvdA

Nadat eind vorige week berichten verschenen in de sociale media over enorme  prijsverhogingen voor scholieren uit de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee besloot de PvdA een onderzoek in te stellen. De schokkende resultaten gaven een aantal samenwerkende politici aanleiding tot het schrijven van een brandbrief aan Arriva en de gedeputeerde.

Afgelopen maandag lanceerde de PvdA op internet een enquête. De (snel) binnenkomende reacties gaven al snel aanleiding nader onderzoek te doen bij een aantal scholen. De resultaten zijn verwerkt in bijgaande brief.

Brief Arriva

Dit is niet de eerste keer dat de PvdA zich druk maakt over de tarieven die Arriva hanteert. De afgelopen jaren is het meermaals nodig geweest om onder invloed van politieke druk de tarieven of communicatie bij te stellen. Goed openbaar vervoer is enorm belangrijk in onze plattelandsgemeente waar afstanden groot zijn en de locaties voor onderwijs ver uit elkaar liggen.

De PvdA vindt het onjuist dat dit leidt tot verschillen in beschikbaarheid en prijsniveau tussen reizigers.

Voor meer informatie:
Petra ’t Hoen
Raadslid PvdA Goeree-Overflakkee
p.thoen@goeree-overflakkee.nl

Petra ’t Hoen

Petra ’t Hoen

Portefeuille Sociale Zaken en welzijn, WMO, Cultuur, Participatiewet, Inburgering, werkgeverscommissie Mijn naam is Petra ’t Hoen en ik ben, naast moeder van vier kinderen, directeur van twee basisscholen. Vanuit een grote betrokkenheid bij de maatschappij om me heen probeer ik mijn steentje bij te dragen in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.  Ik ben een groot voorstander van het

Meer over Petra ’t Hoen