19 januari 2021

Vragen PvdA over bouwontwikkelingen in de gemeente

De PvdA-fractie in de raad (indiener Cees Grinwis) heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over de woningbouwontwikkelingen in de gemeente in de periode tot en met 2029. Welke beleidsuitgangspunten liggen ten grondslag aan de bouwplanning? Wat is de samenhang met het doel om vitale kernen te stimuleren en welke kansen en knelpunten zijn er voorde bouwambitie van het college bij de provinciale overheid?

De fractie reageert met deze vragen op een collegebrief met bijlagen over de woningbouwproductie. Er worden aantallengenoemd, maar de PvdA wil inzicht voor wie wordt gebouwd en of dit voldoende is voor een vitaal eiland in de toekomst. Ook of er voorstarters, huurders sociale woningen, ouderen, statushouders wordt gebouwd of wel woningen beschikbaar komen. Daarnaast lijkt er een keuze te zijn gemaakt om bepaalde kernen te ontwikkelen en andere niet. Dit zou blijken uit prestatieafspraken met Oost West Wonen. Genoemd worden Sommelsdijk/Middelharnis, Ouddorp en Goederede voor nieuwbouw.

Den Bommel
Dorpsraad Den Bommel maakt zich hierover zorgen, omdat het ook in deze kern van belang is om te bouwen om vitaal te kunnen blijven. De dorpsraad signaleert omissies in de integraliteit van beleid rond het bouwen in deze kern en mist bouwprestaties en toekomstgerichte plannen voor private bouw, zo schrijft de PvdA-fractie in haar raadsvragen.

Bron: Eilanden Nieuw – door Jaap Ruizeveld