9 september 2023

Doorstroming op lokale woningmarkt met voorwaarden aan plan Ouddorp Bad.

De PvdA heeft als speerpunt meer en vooral betaalbare woningen. Voor Ouddorp Bad wordt dat doel tot ons grote verdriet niet behaald.

Het plan Ouddorp Bad is een initiatief van de voormalige gemeente Goedereede en in 2013 door onze gemeente overgenomen.
De gemeenteraad heeft in de loop van de jaren veel besluiten genomen om Ouddorp Bad te realiseren inclusief recreatie en tweede woningen.
De spijtige werkelijkheid is dat je dit niet zomaar, zonder hoge kosten, schadeclaims en juridisch gedoe, terugdraait. We hebben dit onderzocht en het is onverantwoordelijk om dat pad te lopen.

Tegen deze achtergrond heeft de PvdA stinkend haar best gedaan via ‘’doorstroom’’ wel betaalbare woningen vrij te krijgen. Als het plan dan toch door moet gaan, dan wél voor onze eigen inwoners.
Op initiatief van de PvdA is er deze zomer veel overleg met verschillende partijen gevoerd, waaronder juristen, om het permanent wonen te borgen. En dat heeft zich uitbetaald.
Onze harde eis was en is: Ouddorp Bad Oost is er voor eigen inwoners van Goeree-Overflakkee en alleen om er permanent te wonen.
Zo komt er in ieder geval nog doorstroming op gang.

In de raadsbijeenkomst van 7 september zijn deze voorwaarden ingewilligd. Ook heeft het college toegezegd de nakoming te monitoren.
Voor de PvdA voldoende garanties om als betrouwbaar medebestuurder na ruim een decennium in te stemmen met de verklaring van geen bedenkingen.

Zo gaat een villawijk, waar wij niet blij van worden, toch woningen opleveren voor inwoners met een minder royale beurs.