Door Petra ’t Hoen op 24 augustus 2015

Taskforce Scholierenabonnementen Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee spreekt in bij PS commissie V&M

Nadat er begin juli commotie ontstond over de prijzen voor  de busabonnementen voor scholieren voor het nieuwe schooljaar, ontstond er al snel een taskforce van lokale politici uit de Hoeksche Waard en van Goeree-Overflakkee. Hieraan wordt meegewerkt door PvdA Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee en CDA en SGP Korendijk.

Ons bereikten voorbeelden van een veelvoorkomend abonnement in onze regio waarbij de prijs maar liefst 41 % zou stijgen !

Een internetenquête werd uitgezet en op basis van de eerste resultaten werd overleg gevoerd met Arriva en Connexxion. Complicerende factor is dat Connexxion per 13 december het busvervoer in deze regio overneemt van Arriva en daarbij overstapt op het zogenaamde Zone-Sterrensysteem. De ‘vertrekkende’ partij, Arriva, kwam de reizigers al snel tegemoet met het zogenaamde ‘uitzwaaiabonnement’, geldig t/m 12 december. Het overleg met Connexxion liep een stuk stroever. De enige toezegging die zij deden was dat ze medio november hun nieuwe tarieven zouden presenteren. Daarmee blijven ouders in het ongewisse over de prijs die zij voor het nieuwe schooljaar moeten betalen. Globale berekeningen die wij voor een groot aantal trajecten hebben gemaakt op basis van de Connexxion-tarieven van het afgelopen schooljaar beloven voor een aantal van die trajecten al niet veel goeds. Prijsverhogingen van vele tientallen procenten, komen voor.

Voor Goeree-Overflakkee geldt dat m.n. de trajecten voor scholieren die naar Rotterdam reizen zorgwekkend zullen stijgen.

Raadslid Petra ’t Hoen (Pvda) maakt zich er grote zorgen over. “De hoge kosten waar ouders op het platteland voor staan worden onderschat door de vervoerder en Provincie. Daarnaast is de communicatie ronduit gebrekkig van de kant van Arriva geweest, Connexxion lijkt het vooralsnog niet veel beter te gaan doen”.

Aangezien het Provinciebestuur verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in onze regio, en dus tevens opdrachtgever voor Connexxion, heeft de taskforce spreektijd aangevraagd in de eerstvolgende vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu op woensdag 26 augustus a.s. om deze kwestie aan de orde te stellen.

De vergadering begint om 14:00 uur en is hier live te volgen. (http://zuid-holland.notubiz.nl/live) Bent u niet in staat de vergadering live te volgen dat kunt u hem achteraf hier bekijken. (http://zuid-holland.notubiz.nl/dashboard)

Petra ’t Hoen

Petra ’t Hoen

Portefeuille Sociale Zaken en welzijn, WMO, Cultuur, Participatiewet, Inburgering, werkgeverscommissie Mijn naam is Petra ’t Hoen en ik ben, naast moeder van vier kinderen, directeur van twee basisscholen. Vanuit een grote betrokkenheid bij de maatschappij om me heen probeer ik mijn steentje bij te dragen in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.  Ik ben een groot voorstander van het

Meer over Petra ’t Hoen