10 november 2015

Informatie noodopvang vluchtelingen

(Bron: gemeente Goeree-Overflakkee) Woensdagavond 11 november is omstreeks 19.30 uur een groep van 80 vluchtelingen (waaronder tien baby’s) gearriveerd bij De Staver in Middelharnis. Na deze week stromen de vluchtelingen door naar opvanglocaties elders in het land.

 

 

Locatie noodopvang
Het Rijk heeft alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt moet deze opvang snel gerealiseerd worden. In eerste instantie werd gedacht aan het voormalige gemeentehuis van Goedereede. Mogelijk heeft u vernomen dat deze locatie (voorlopig) niet wordt ingezet als noodopvanglocatie. Omdat we op korte termijn onderdak moeten bieden aan 75 vluchtelingen, voor de duur van een week, is besloten om het Prieel in De Staver hiervoor in te richten.

Meer informatie
Meer informatie over de tijdelijke opvang van vluchtelingen in De Staver wordt gegeven via  de gemeentelijke website (www.goeree-overflakkee.nl/opvangGO), op Twitter @gem_go (gebruik #opvangGO) en op onze Facebook-pagina (www.facebook.com/gemeentegoereeoverflakkee). Voor vragen over de opvang kunt u terecht bij de gemeente door een e-mail te sturen naar info@goeree-overflakkee.nl of te bellen naar het algemene telefoonnummer 14 0187 (keuze 5).