1 mei 2013

Gouden PvdA jubileumspeld voor mevrouw Grinwis-Blok uit Stellendam

De PvdA afdeling Goeree-Overflakkee heeft de gouden jubileumspeld uitgereikt aan mevrouw Grinwis-Blok uit Stellendam. Mevrouw Grinwis-Blok is 86 jaar en vijftig jaar lid van de PvdA.

Sociaal democratische politieke carrière
De vader van mevrouw Grinwis-Blok was meer dan drie decennia (!) lang namens de SDAP in de Raad van Middelharnis vertegenwoordigd. De keuze voor een sociaal democratische politieke carrière lag daarom ook voor mevrouw Grinwis-Blok voor de hand.

Eerste vrouwelijke raadslid
In 1966 werd mevrouw Grinwis-Blok het eerste vrouwelijke raadslid in de gemeente Goedereede. Dit was voor menig mannelijk raadslid even wennen, maar volgens toenmalig burgemeester Smith stond ze haar mannetje.

Emancipatie
Het waren roerige en turbulente jaren waarin de PvdA zich heeft ingezet voor de doorbraakgedachte, voor emancipatie van achtergebleven groepen, voor een samenleving waaraan iedereen volwaardig kan deelnemen. Voor toegankelijk en goed onderwijs en betaalbare, persoonlijke zorg.

Eilandelijke politiek
Nog steeds draagt mevrouw Grinwis-Blok de PvdA een warm hart toe en volgt ze de eilandelijke politiek. “Al is dit wel wat minder dan vroeger”, aldus mevrouw Grinwis-Blok. Wel vindt ze het jammer dat er weinig vrouwen vertegenwoordigd zijn in de raad van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee.

Gouden Jubileumspeld
PvdA voorzitter Hannie Stuurman, secretaris Jacob van Seters en fractielid Cees Grinwis feliciteerden Mevrouw Grinwis-Blok namens de PvdA afdeling Goeree-Overflakkee en overhandigden haar een bos rode rozen en de meer dan verdiende gouden jubileumspeld.