Door Hannie Vermeulen op 11 april 2014

Gift van de leden van de PvdA voor de voedselbank

De afdeling PvdA Goeree Overflakkee heeft onder haar leden een inzamelingsactie gehouden ten behoeve van de voedselbank. Op donderdag 10 april is het bedrag van €304,- door leden van het bestuur en fractie aan de vrijwilligers van de voedselbank overhandigd.

 

Fonds Europees Parlement
De voedselbank kan iedere bijdrage goed gebruiken, omdat er relatief veel mensen genoodzaakt zijn om van de voedselbank gebruik te maken. Hierbij is het vermelden waard dat het Europees Parlement een fonds heeft ingesteld voor organisaties zoals voedselbanken. Speciaal voor Nederland is een bedrag van €3.500.000 gereserveerd.

Landelijke kopstukken
De afdeling PvdA Goeree Overflakkee gaat hun landelijke kopstukken, zoals minister Lodewijk Asscher van sociale zaken en staatssecretaris Jetta Klijnsma activeren om hierin zo snel mogelijk actie te nemen. Jetta Klijnsma zal in het najaar samen met enkele Kamerleden ons eiland aandoen voor een groot zorgdebat. Verdere berichtgeving hierover volgt later.

Namens de Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee is de cheque in ontvangst genomen door Moniek de Wit en Fred van Leersum.