Door Petra ’t Hoen op 3 november 2018

Frans Daalmeijer overleden

Frans Daalmeijer

15-7-1953  –  1-11-2018

Het doet me verdriet om de leden van de Pvda op de hoogte te stellen van het overlijden van Frans Daalmeijer. Hoewel Frans al langere tijd met zijn gezondheid tobde,  is het afscheid toch veel sneller gekomen dan verwacht. We verliezen met hem een échte Pvda man, maar bovenal een heel fijn  mens.

Frans is jarenlang actief geweest voor de Pvda in de toenmalige gemeente Oostflakkee. Hoewel hij geboren was in Rotterdam, woonde hij al vanaf zijn 23ste met veel plezier op het eiland. Als lid van het bestuur ondersteunde hij vanaf de jaren ’90 de  Pvda Oostflakkee. Tussen 2006 en 2010 heeft hij een periode in de gemeenteraad gezeten. Zijn werk voor de ondernemingsraad en de  FNV had hem veel praktische kennis gegeven die hij graag inzette voor de medemens. Lange tijd had hij een eigen kleine drukkerij in Den Bommel, zijn geliefde dorp. Hij verzorgde in deze jaren het drukwerk  tijdens campagnes voor alle afdelingen.  Hij kwam op voor de kleine zelfstandige en was geïnteresseerd in economie en ruimtelijke ordening.

De laatste jaren was Frans actief als steunfractielid en was het sociaal domein zijn belangrijkste onderwerp. Actief voor de FNV en altijd bezig met het behartigen van  belangen van mensen op de thema’s zorg, werk& inkomen en armoede. Hij was lid van de cliëntenraad Participatiewet en als ervaringsdeskundige goed op de hoogte. Opkomen voor zijn eigen belang was daarbij nooit zijn drijfveer, anderen helpen des te meer.

Frans kon slecht tegen onrecht en geloofde in de “rode” idealen die de Pvda had. Hij kon ook regelmatig kritiek hebben op de lijn die Den Haag uitzette, maar bleef wel altijd constructief.

Persoonlijk zal ik Frans altijd blijven herinneren als een man met een groot hart, enorme solidariteit en humor. Hij hield van een geintje en wist iedere vergadering  mensen aan het lachen te krijgen.

Frans, we zullen je ontzettend missen, rust zacht !

Petra ‘t Hoen

Klik hier voor het inzien van de rouwkaart

Petra ’t Hoen

Petra ’t Hoen

Portefeuille Sociale Zaken en welzijn, WMO, Cultuur, Participatiewet, Inburgering, werkgeverscommissie Mijn naam is Petra ’t Hoen en ik ben, naast moeder van vier kinderen, directeur van twee basisscholen. Vanuit een grote betrokkenheid bij de maatschappij om me heen probeer ik mijn steentje bij te dragen in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.  Ik ben een groot voorstander van het

Meer over Petra ’t Hoen