Door Petra ’t Hoen op 17 oktober 2015

Enquête openbaar vervoer HWGO

Het doel van deze enquête is het in kaart brengen van de gevolgen van de overgang van ARRIVA naar CONNEXXION. Invullen heeft alleen zin als u het afgelopen en het volgend jaar dezelfde route aflegt en u reist op abonnement. De reizigers die losse ritten ‘op saldo’ rijden verwijzen wij voor informatie naar de website van CONNEXXION.

De enquête
Let bij het invullen van de enquête goed op; het zijn in totaal 10 vragen. Onderaan dit artikel en rechts op deze pagina vindt u de link naar de online-enquête.

Voorbereiding invulling enquête
In de enquête stellen we een aantal vragen die enige voorbereiding vragen. Dit is niet alleen nodig voor een goed beeld van de problemen die mogelijk gaan ontstaan ten gevolge van de gewijzigde dienstregeling per medio december, maar ook om u een beeld te vormen van de wijzigingen waar u zelf mee te maken gaat krijgen.

Vóórdat u de enquête gaat invullen raden wij u aan allereerst onderstaande te lezen betreffende veranderingen buslijnen, om te zien of er voor uw traject iets verandert. Vervolgens kunt u op deze kaart opzoeken wat uw start- en eindzone is en hoeveel zones u voor uw reis doorkruist (dubbelklik op locatie); in de bestaande situatie met Arriva en eventueel ná 13 december met CONNEXXION. Tot slot is het handig als u bij het invullen van de enquête de gegevens van uw huidige abonnement bij de hand heeft.

Bij het beantwoorden van de vragen kunt u van de volgende bronnen gebruikmaken: (De onderstaande gegevens zijn overgenomen van de website van CONNEXXION; de volledige teksten vindt u hier onder “Actueel”)

Veranderingen Buslijnen
In de tabel vind u een overzicht van de huidige Arriva lijnen en welke CONNEXXION lijnen dit worden per 13 december. U kunt in de tabel zien van welke buslijn u per 13 december gebruik kunt maken. Klik op veranderingen Buslijnen (pdf) voor de tabel. Voor uitgebreide informatie over de verschillen tussen de buslijnen van Arriva en CONNEXXION klikt u hier (pdf).

Overzicht eerste en Laatste ritten per lijn
In de toelichting leest u per lijn alle belangrijkste kenmerken. Download het bestand ‘kenmerken per buslijn’ hier (pdf). Vooralsnog is de volledige nieuwe dienstregeling nog niet beschikbaar. Wel kunt u alvast in een overzicht zien wat de eerste en laatste ritten per lijn zijn.
Klik hier voor het overzicht van de eerste en laatste ritten per lijn (pdf).

Scholierenlijnen
In aanvulling op de basislijnen en spitslijnen biedt CONNEXXION 11 scholierenlijnen aan, om de scholieren goede reismogelijkheden te bieden naar de verschillende scholen.
Klik hier voor het overzicht van de verschillende scholierenlijnen (pdf).

Compensatieregeling
Eén van de resultaten van de vorige enquête en de daaropvolgende acties richting de Provincie is de instelling van een compensatieregeling voor reizigers die door de overgang van ARRIVA naar CONNEXXION méér dan 10% duurder uit zijn.
Voor de toelichting op deze compensatieregeling klikt u hier.

Tot slot
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de telefonische klantenservice van CONNEXXION: 0900-2666399 of per e-mail via www.connexxion.nl
Kom u er met hen niet uit of heeft u een klacht, die wij met onze inventarisatie mee kunnen nemen dan kunt u e.e.a. per email sturen naar : ovtarievenpvdahwgo@gmail.com

Naar de enquête
Om de enquête in te vullen klik hier.
LET OP: De enquête bestaat uit 10 vragen; vul ze s.v.p. allemaal in !
Wij danken u bij voorbaat voor uw deelname en houden u per mail op de hoogte van de ontwikkelingen.Overzicht gebruikte links

enquête
https://nl.surveymonkey.com/r/7PD9QNM
website CONNEXXION
http://www.connexxion.nl/
kaart met zones
http://openov.nl/zones/
wijzigingen dienstregelingen HW GO
http://www.connexxion.nl/        (kijk bij actueel)
veranderingen Buslijnen
http://www.connexxion.nl/reizen/14/wijzigingen-dienstregeling-hwgo/3936
kenmerken per Buslijn
http://connexxion.nl/data/upload/Kenmerken%20per%20buslijn.pdf
verschillen huidige dienstregeling Arriva versus Connexxion kenmerken per buslijn
http://connexxion.nl/data/upload/Kenmerken%20per%20buslijn.pdf
eerste en laatste ritten per lijn scholierenlijnen
http://connexxion.nl/data/upload/Scholierenlijnen%20HWGO.pdf
toelichting compensatieregeling
http://connexxion.nl/reizen/14/compensatieregeling-voor-reizigers-hwgo/3889

Petra ’t Hoen

Petra ’t Hoen

Portefeuille Sociale Zaken en welzijn, WMO, Cultuur, Participatiewet, Inburgering, werkgeverscommissie Mijn naam is Petra ’t Hoen en ik ben, naast moeder van vier kinderen, directeur van twee basisscholen. Vanuit een grote betrokkenheid bij de maatschappij om me heen probeer ik mijn steentje bij te dragen in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee.  Ik ben een groot voorstander van het

Meer over Petra ’t Hoen